De eenvoudigste skincare routine voor mannen

Foto van auteur

By Bruno

Mannen hoeven geen ingewikkelde of dure huidverzorging te hebben. Het moet echter wel doelgericht en consistent zijn.

Je leest dit misschien omdat je je huidverzorging wilt vereenvoudigen. Soms is minder echt meer, vooral als het gaat om het in balans houden van je huid. Maar je bent hier misschien ook als iemand die voor het eerst een routine wil opbouwen. Ongeacht of je 15 of 45 bent, blijft de basis van de huidverzorgingsroutine hetzelfde.

Het komt neer op slechts drie stappen, en er zijn betaalbare maar effectieve producten voor elk daarvan. Hoewel we graag over retinol, gezichtsserums, plekbehandelingen en ontgiftende maskers praten, is dit niet het moment. Al die informatie is er voor als en wanneer je die nodig hebt. Voor nu is het zo simpel als reinigen, exfoliëren en hydrateren.

Reinig je gezicht twee keer per dag

Bij het beginnen van je huidverzorgingsroutine ’s ochtends of voor het slapengaan, is het belangrijk om te beginnen met een reiniger (gezichtswas) om het doek dat je gezicht is, schoon te maken. De reiniger verwijdert overtollige olie van de huid en uit de poriën, terwijl het zweet, vuil, smurrie en eerder aangebrachte huidverzorgingsproducten wegspoelt.

Zorg er daarom voor dat je bij het ontwaken de eventuele ophoping van olie en bacteriën van je kussenslopen en de vochtinbrenger van de vorige nacht, wegspoelt. ’s Avonds spoel je de dagelijkse ophoping weg, inclusief extra vuil of zweet die je onderweg hebt opgepikt.

Je kunt je gezicht in de douche of bij de wastafel reinigen, maar zorg ervoor dat je het als laatste stap in je routine bewaart. Hiermee voorkom je dat andere producten op je gezicht achterblijven en zich in je poriën nestelen. Door het als laatste stap te bewaren, maak je alles op je gezicht schoon en voorkom je onnodige puistjes.

Welke gezichtswas je gebruikt, hangt grotendeels af van je huidtype (droog, vet, etc.), gevoeligheden of neiging tot acne. CeraVe heeft voor elk huidtype of elke behoefte een geschikte reiniger.

Exfolieer (peeling) tweemaal per week

Dit is de fase waarbij de meeste nieuwelingen de mist in gaan. In essentie vernieuwen je huidcellen zich elke vier weken, maar ze laten niet altijd het oppervlak van je huid los wanneer ze afsterven. Vaak hopen ze zich op en creëren ruwe plekken, of ze kruipen je poriën in en veroorzaken acne. Door twee keer per week te peelen, kan je er zeker van zijn dat je dode cellen verdwijnen, terwijl de gezonde en stralende hun tijd in het licht krijgen. Dit geeft je een stralende en jeugdige uitstraling. Bovendien kan regelmatig peelen helpen bij het vervagen van donkere vlekken die door de zon of acne zijn veroorzaakt.

Er zijn twee verschillende methoden van peeling: fysieke scrub en chemische exfoliant. Eerlijk gezegd, geven we de voorkeur aan de chemische exfolianten. Beide soorten worden gebruikt na het reinigen van de huid; fysieke scrub wordt daarna weggespoeld, terwijl chemische exfoliant meestal op de huid blijft zitten (met enkele uitzonderingen). Zorg er echter voor dat je niet te veel exfolieert, want dit kan schade toebrengen aan je goede cellen die nog niet klaar zijn om af te sterven.

Hydrateer je huid ’s ochtends en voor het slapengaan

Hydrateren is de derde en laatste stap in dit basisregime. En de benaming is een beetje verwarrend: ja, het voedt de huid, maar moisturizer is meer defensief dan actief. Het ligt bovenop je huid en houdt vocht vast in de lagen eronder, terwijl het je ook beschermt tegen vervuilende stoffen in de lucht die de huid “verouderen”.

Auteur

  • Bruno

    Levensgenieter, vooral van lekker eten en koele biertjes na een dagje klussen. Fan van elk Belgisch bier, maar toch in goede conditie dankzij een passie voor sport. Tevens niet beschaamd om zichzelf modieus te noemen. Tevens tevens ook schrijver op besteparfums.com

    https://dudespot.nl info@dudespot.nl Bruno

Plaats een reactie