Waarom moet je hyaluronzuur gebruiken in je huidverzorging?

Foto van auteur

By Bruno

Hyaluronzuur klinkt een beetje eng. Alsof het je huid zou kunnen verbranden als je niet voorzichtig bent, nietwaar? Maar terwijl dat waar is voor sommige zuren die in huidverzorging worden gebruikt (zoals melkzuur en retinoïden) wanneer ze in overmaat worden gebruikt, voelt hyaluronzuur geweldig aan, is het geschikt voor vrijwel iedereen, en is het zeer nuttig voor de textuur en veerkracht van je huid. Het is een geweldige eerste stap in een uitgebreide huidverzorgingsroutine, nadat je de basis zoals reinigingsmiddel en moisturizer onder de knie hebt.

Hyaluronzuur hydrateert je huid en vermindert rimpels. Dit doet het door de hydratatie van de huid veel beter te behouden dan om het even welk ander ingrediënt. Als je het regelmatig gebruikt, zul je op de lange termijn aanzienlijke verbeteringen zien in de stevigheid, uitstraling en veerkracht van je huid.

Hoe werkt hyaluronzuur op je huid?

Hyaluronzuur bindt zich kort gezegd aan watermoleculen en is daar zeer vasthoudend in – het kan meer dan 1000 keer zijn eigen gewicht aan water vasthouden. Je lichaam produceert van nature hyaluronzuur en gebruikt het in de huid, ogen en gewrichten. In het geval van de huid helpt hyaluronzuur om de hydrolipidenbarrière te versterken en te verstevigen – dit zorgt ervoor dat vocht in de huid blijft en bacteriën buiten blijven.

Als je merkt dat je huid minder stevig en doffer wordt naarmate je ouder wordt, kan dit te wijten zijn aan problemen met het vasthouden van vocht en een verzwakking van deze huidbarrière. Om die problemen aan te pakken, is het belangrijk om te investeren in een goede moisturizer en misschien zelfs een anti-aging behandeling met retinol, maar ook om te overwegen een diep doordringend serum te gebruiken – bij voorkeur een met hyaluronzuur als voorbereidende stap voor de moisturizer. Je kunt ook sommige moisturizers vinden die hyaluronzuur bevatten. Zelfs jonge mensen zullen merkbare verbeteringen zien in de helderheid van hun huid door het dagelijks gebruik van dit ingrediënt.

Kan hyaluronzuur je huid verbranden?

Je huid is van nature zuur. Herinner je je nog de lessen over zuren en basen in de scheikundeles op de middelbare school? Dat spul is uiterst belangrijk in de productie van huidverzorgingsproducten, omdat het belangrijk is om de pH-balans van de huid te behouden. Op de schaal van 1-14, waarbij 1 extreem zuur is en 14 extreem basisch, zit je huid net links van neutraal – een 5 of 6 aan de zure kant van de dingen. Huidverzorgingsproducten werken dus om deze zure balans in je huid te behouden zonder je te ver te laten vallen in een van beide richtingen.

Zuren zijn het fundament van veel huidverzorgingsproducten, zoals de alfa- en bèta-hydroxyzuren in veel serums die helpen om dode huid te verwijderen en je teint helder te houden. Hyaluronzuur, zoals die alfa- en bèta-hydroxyzuren, kan topisch worden aangebracht om de genoemde hydraterende voordelen te verkrijgen.

Hoe breng je hyaluronzuur aan?

Laten we ervan uitgaan dat je hyaluronzuur aanbrengt vanuit een druppelaar (aangezien we die hier meestal aanbevelen – voor alle andere producten volg je gewoon de aanwijzingen van het merk).

Eerst was je je gezicht. Zonder het verwijderen van olie, vuil en grime krijg je niet de juiste voordelen van het product. Droog je gezicht af met een handdoek, maar laat het licht vochtig. Aangezien hyaluronzuur vocht uit de lucht trekt, moet je de gewoonte hebben om een beetje water op je huid achter te laten (maar slechts een beetje) zodat het gemakkelijker vocht daaruit kan trekken. Ik zeg dit alleen voor het geval dat je in een extreem droge omgeving bent waarin er weinig vocht in de lucht is. Het helpt altijd om het serum een kleine boost te geven. Maar nogmaals – slechts een beetje vocht. Te veel water zal het serum alleen maar verdunnen en een juiste toepassing voorkomen.

Vervolgens laat je 1-2 druppels serum op je wijs- en middelvinger vallen, wrijf je die vingers tegen dezelfde op je andere hand. Breng beide paar vingers naar je gezicht en breng het serum eerst aan op beide wangen, beginnend bij de neus, til dan je vingers op en breng het product aan vanuit het midden van het voorhoofd naar buiten toe richting de slapen. Nu het serum op het gezicht zit, kun je deze beweging herhalen – eerst van de neus naar de slapen, dan van het midden van het voorhoofd naar de slapen – totdat het volledig is opgenomen. Vervolgens kun je een tweede keer aanbrengen met 1-2 druppels van de kin naar de jukbeenderen en eventueel de kaaklijn of nek met het overtollige product behandelen.

Wees voorzichtig rond de ogen – je kunt eerst de huid rond de ogen testen op gevoeligheid.

Auteur

  • Bruno

    Levensgenieter, vooral van lekker eten en koele biertjes na een dagje klussen. Fan van elk Belgisch bier, maar toch in goede conditie dankzij een passie voor sport. Tevens niet beschaamd om zichzelf modieus te noemen. Tevens tevens ook schrijver op besteparfums.com

    https://dudespot.nl info@dudespot.nl Bruno

Plaats een reactie